Руслан Мъйнов: Ще ставам ченге като тате!

746
03 Септември 2020, 12:34


Руслан Мъйнов отново с лекота сменя превъплъщенията на сцената и екрана, узна HotArena.


Бесарабският българин се беше посветил най-вече на музиката и концертите, но от дни насам се снима и в киното. Мъйнов се завръща пред камерата за "Късата клечка", филм на Димитър Петков за България от преди 40 години. "Историята за четирима униформени е потресаваща. Във фокуса са порочни връзки, заплахи, изнудвания, мръсно задкулисие, което свързва хора от властта и ги вкарва в капана на зависимостта. Инстригата започва с изневяра и завършва с убийство.", смее се Мъйнов. 


Сюжетът е любопитен. Шефът на милиционерския участък оставя подчинен на нощно дежурство, а през това време навестява младата му съпруга. Двамата старшини са наясно със сексуалните мераци на началника, но го прикриват. Спиралата на лъжата обаче ги довежда до фатален инцидент. Мръсната работа е възложена на младока, т.е. на Мънов, за да получи "бойно кръщение". И след като е набеден за престъпление, което не е извършил, убива, за да спаси кожата си и да се превърне в доносник. Животът продължава, а пазителите на реда се заплитат в сатанински възел. Немогат да бъдат приятели, но са съюзници по неволя. 


Омразата ги просмуква като отрова, но са единни в запазването на тайната. Мъйнов с радост приема да играе милиционер, защото това е професията на баща му. "Познавам нещата от кухнята. Разкаът не е толкова за социализма, а за това, че 30 години по-късно промяна няма", споделя той, пише България днес. 


Извън киното Руслан играе в комедията "Направихте ме на луд" на Богдан Петканин и Кирил Кирилов. В нея за малко да се засече с Алекс Сърчаджиева, с която бяха двойка, но не се случило. "Приятели сме, другото е минало", категоричен е Руслан. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени