Спрете безумието със сутрешните блокове! (Недоспали хора изнемогват пред камерите в 6 часа сутринта)

03 Април 2022, 19:00


Биляна Гавазова е изхвърчала от сутрешния блок на Би Ти Ви след забележка, че се прозява в ефир, стана ясно миналата седмица. Вярно – когато си на екран, редно е да се държиш професионално, а прозявките в нито една телевизия не могат да минат за добри обноски. Кой нормален човек обаче би обвинил някого, че в 6 часа сутринта му се спи? Особено когато става въпрос за жена с 6-годишно дете, което най-вероятно нощем се буди и търси мама.

 

И още повече – тази жена не е станала от сън в 6 часа, а в по това време вече излиза пред камерите, след като е прегледала всички събития от последните часове, обсъдила е с продуцентите сценария на предаването и е минала през задължителните грим и прическа, които отнемат поне час? За да стигне в телевизията навреме за всички тези процедури, тя най-вероятно си е навила будилника за три след полунощ. И как тогава да не се прозява?

По-важният въпрос тук не е защо някой изглежда недоспал в ефир, а докога ще продължава безумието със сутрешните блокове на телевизиите, чиито начални часове все повече клонят към нощните програми. Вероятно всички помним годините, когато „Денят започва”-ше в 7 часа – време, в което доста хора пускат телевизорите, за да чуят новините преди работа. После обаче някой реши, че много лесно ще си вдигне рейтинга, ако излезе в ефир малко по-рано от конкуренцията. Конкурентът обаче отвръща на удара, изтегляйки началния си час още малко по-рано. И накрая се стигна до актуалната ситуация, в която „Тази сутрин” на Би Ти Ви и „Здравей, Бъргария” на Нова тв тръгват в 6 часа, а в БНТ „Денят започва” пет минутки по-рано – още в 5,55, като че ли това има някакво значение.

Колко хора пускат телевизорите по това време? Едва ли са много. Кому е нужно да гледа недоспали хора, които изнемогват пред камерите, опитвайки се да изглеждат свежи? Съдържанието на предаванията в този негледаем времеви пояс, също като аудиторията им, е меко казано постно. Леки шегички, приятелски раздумки, забавни клипчета и снимки на зрителите – най-общо казано – пълнеж. Заради този пълнеж водещите и екипът плащат със съня, а оттам – със здравето си. Дали самите те се замислят до какво води системното безсъние или пиенето на приспивателни, за да заспиш надвечер, с което да си набавиш необходимата почивка до 3 часа през нощта? Ако поне се правеше за нещо смислено, вероятно би си струвало усилията. Но да застанеш в пряк ефир, за да разкажеш какво си прочел в женски сайт? Не си заслужава.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
помашка му работа
преди 3 седмици
0
като взема 5-6 хиляди ще даде 2 на гледачка, кво се прави на интересна! сега ще си доспива
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Хм
преди месец
-7
Половин Европа започва работа около 6 часа.Хората стават в 4.30- 5.00,пътуват,работят и около2- 3 следобед са си по домовете.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Георги
преди месец
-3
Доста хора гледат сутрешния блок преди да отидат на работа. Водещите са наясно, че за хонорара си ще стават рано, но невиждам лошо да се празява човек, когато не може да го прикрие, колкото и да е нежелателно. Съвсем нормално е да започват по това време, защото доста хора започват работния си процес в 7,8,както има такива коитто и от по-рано, а такива които са на смени и от по-късно. Та има кой да ги гледа ама кой гледа предавания като на кафе с Гала, като огромна част от хората пи това време са на работа.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Браво
преди месец
-1
Абсолютно вярно!Никакъв смисъл от тези ранни сутрешни блокове!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мартин Гатев
преди месец
0
Да заповяда в Нова или БНТ..... , бтв Отдавна не ги гледам ....другите медии са по солидарни....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
11
преди месец
-1
ahahahahahhaa
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени