Arte Spa&Park Hotel – Велинград подкрепи Проект в подкрепа на родители на деца с увреждания

26 Декември 2017, 14:34


Arte Spa&Park hotel – Велинград подсигури коледна къщичка на майките от „Оле Мале“, в която да изложат своите ръчно изработени вълшебства. Става дума за базар, на който всички посетители в курортния град могат да разгледат и закупят неща, а на въпросния щанд са направени от родители на деца с увреждания.

 

Ето повече за организацията, както и защо е хубаво да подкрепите инициативата, ако имате път през Велинград:

 

Всички знаете, че когато става въпрос за дете с увреждане, неговата съдба е на първо място, а съдбата на неговата майка обикновено остава на заден план.

Ние искаме да извадим тези жени от сянката и да ви разкажем повече за тях. Да ви разкажем за това какво е да си майка на разположение по 24 часа на денонощие. Каква е съдбата на човек, на когото му се налага да се прости с досегашната си работа, за да се грижи пълноценно за детето си. А щом се простиш с работата си, неминуемо изпадаш във финансов колапс, тъй като държавата не взима прекалено присърце съдбата на хората с увреждания и тези, които се грижат за тях.

Но ние не сме от тези, които се оплакват от държавата. Ние сме от онези, които правят каквото могат, за да променят поне малко света, в който живеят.

В Майко Мила вярваме, че всеки човек има нужда от независимост – финансова, работна и личностна, за да живее достоен живот. Вярваме, че когато жените имат възможност да работят, това стимулира самочувствието им и усещането за независимост – нещо, дадено на много от нас даром.

Сайтът „Оле Мале!“ е замислен в помощ на майките на деца с увреждания и тяхната финансова и работна независимост.

Нашата инициатива цели да събере на едно място труда на майки на деца с увреждания или заболявания, които, поради полагането на всекидневни грижи за децата им, са възпрепятствани да посещават обичайното си работно място и кога по принуда, кога по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си.

В сайта Оле Мале! всяка майка на дете с увреждане може да бъде самостоятелен артист, който със собствените си усилия да издържа семейството си.

Посетителите на сайта могат да си закупят директно предмети, изработени от някоя от майките, да си поръчат нещо или просто да дарят средства в нарочна банкова сметка. Събраните средства ще бъдат използвани, за да се финасира закупуването на материали за работа, както и за курсове по професионална преквалификация, за да се даде дълготрайна и смислена възможност на майките на деца с увреждания да се издържат.“

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени