Деси Бакърджиева напуснала „Откраднат живот" заради заболяване на ставите

1112
17 Март 2021, 15:00


Деси Бакърджиева разкри защо се е наложило да напусне "Откраднат живот", узна HotArena.


В интервю за "Галерия" тя говори откровено за причината за оттеглянето й от финалния сезон на хитовата продукция.  


"Ролята ми в "Откраднат живот" ме научи да ценя и уважавам лекарите. Разбрах каква саможертва правят. Участието ми в сериала ме промени изключително много. Осъзнах колко е тежка лекарската професия, особено в тези времена. Научих много за тяхната работа. Обогатих общата си култура. Загубих много близки покрай пандемията с Ковид-19. Виждам колко е тежко положението не само у нас, но и по света. И само лекарите могат да ни избавят от това", коментира актриста.


"Решението да напусна сериала бе колективно - мое и на сценаристите. Искахме доктор Хинова да напусне по подходящ начин. Двамата ми родители са с хематологични заболявания. Трябва да съм до тях и да им помагам. Аз също имам здравословни проблеми. От много години имам заболяване на ставите, защото съм бивш състезател, но в началото на годината нещата се обостриха и се наложи да мина през тежко лечение. Но тази терапия има лош страничен ефект и от това драстично напълнях. И нямаше как да продължа повече работа си в сериала", признава Бакърджиева.


След смъртта на д-р Хинова Деси е получила куп съобщения и обаждания от познати и непознати, които искат да й благодарят за невероятната игра.


"Хората страдат за мен. Разплакаха ме с милите си думи. Получих над 300 обаждания само за ден. И още куп съобщения в социалните мрежи. Стана ми много приятно от казаното за играта ми. Явно оценяваме труда на хората, когато нещата приключат. Радвам се, че публиката продължава да цени българското кино, сериали и актьори. С "Откраднат живот" показахме, че изкуството не е унищожено от пандемията", споделя още тя.


Актрисата е от почти самото начало на хитовата поредица. За първи път тя се появява в края на първия сезон на "Откраднат живот". Деси тогава бе в ролята на млада специализантка, а по-късно се залюби с доцент Мазов.


"Най-неприятният момент е, че се разделям в началото на края на финалния сезон - разкрива Деси. - Прекарах пет прекрасни години с "Откраднат живот". Екипът бе страхотен! Изключително големи професионалисти. Бях се привързала страшно много към работата си. С тъга се разделих с този проект. Всеки един от екипа бе като частица от часовник. Бяхме се стиковали по невероятен начин. Направихме толкова много сезони и серии. Успяхме да срещнем зрителя с толкова много важни послания от живота на лекарите, а това е рядкост за родна продукция. Радвам се, че нашият екип създаде прецедент в сериалите, с толкова много серии", споделя екранната д-р Хинова.


С ролята си в "Откраднат живот" Деси се превърна в една от най-харесваните актриси в България. Феновете не трябва да страдат за нея, защото съвсем скоро тя ще се появи на малкия екран в друг проект. "Предстои ми нов проект. Скоро ще научите повече за него", добави тя.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени