Как да изберете правилно спалното си бельо?

29 Декември 2021, 16:55


Тъй като прекарваме една трета от живота си в спане е важно да го правим както трябва. Да се наслаждавате на съня си, означава да не се събуждате нощем, да спите дълбоко и да не чувате странични шумове, както и да сънувате позитивни сънища, а кошмарите да са рядкост, дори да ги няма. Спалното бельо е едно от важните неща, на които обикновено не се обръща особено голямо внимание, затова днес ще обърнем поглед именно натам.


Качествено спално бельо

Качественото спално бельо има европейски стандарт, който трябва да бъде покрит, за да може да се нарече, качествено. За да се покрие този европейски стандарт, трябва да се внимава с броя на нишките на всяко спално бельо. Ако той се наруши, може да се къса лесно, да не се пере добре и да не издържи на множество употреба и по-агресивно пране.

Най-качественото бельо се създава най-често от памук, лен и бамбук. Изкуствени материи, които се намират в изработката на завивки е полиестерът.

Памукът

Това е най-разпространената материя, която се използва за направата на спално бельо. Ако искате да се поглезите максимално, трябва да се насочите към египетския, който се слави с възможността да ви е по-топло през зимата и по-хладно през лятото. Памукът е материята, с която няма да сбъркате и е важно да изберете качеството пред шарката на спалното бельо. Повече качествени варианти, може да намерите тук: https://mattro.net/продукти-за-спалня/спално-бельо.


Ленът

Ленът е с много интересна повърхност, която е с матов гланц, което я прави много елегантна, както и много трудно се замърсява. Ленът е важно, че не образува топчета, които са изключително дразнещи и много видно се забелязва, когато бельото е захабено. Ленът е устойчив на по-агресивно движение, както и пране, но е малко по-твърд от памука, и се мачка осезаемо. Ако искате да се запознаете с повече модели, може да се насочите в сайта на Intershop.


Бамбукът

Той е значително по-мек от памука и има естествен антибактериален ефект, свойства, които не задържат прах, мръсотия и зацапване. За съжаление се захабява доста бързо при пране на по-висока температура и гладене. Интересен факт е, че всички материи за спално бельо трябва да се перат на поне 60 градуса, защото всяка по-ниска температура не убива акарите.


Памучен сатен

Той е вторият по качество, като при него броят на нишките е 4 пъти по-голям от горната страна на плата. Това придава много луксозен вид, защото се характеризира с лъскавост и нежност. За съжаление бързо се захабява, но усещането по време на сън е страхотно, леко и меко. Памучният сатен има гъстота на нишките над 180, което го прави достатъчно тежък плат, който може да обгърне тялото под силата на гравитацията.


За закупуването на качествено спално бельо не правете компромис. Доверявайте се само на проверени производители и доставчици, които да ви гарантират качествата на спалното бельо, което от своя страна ще ви предостави допълнителен комфорт по време на сън и допълнителна мекота и удобство. Пробвайте различни варианти и не забравяйте да се допитате до консултантите в сайта, за да може да вземете най-доброто решение, за плата и според сезона.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени