Лейди Юнивърс Емилия Иванова: Братовчед ми плени руския танк (Близките й превзели бойната машина с трактор)

07 Март 2022, 13:00


„Бойният дух в Украйна се повиши изключително много, защото момчетата от селата и градовете комуникират онлайн и видят ли някъде руски танк, отиват и го превземат. Научили са се да правят бомби и атакуват всяка военна машина. Моят братовчед, с когото съм израснала, е участвал във всички бойни действия. Заедно с наши приятели и познати превзеха руски танк и го издърпаха с трактор, а видеото обиколи цял свят.“

 

Това сподели Емилия Иванова – носителка на титлата „Лейди Юнивърс“ 2020, която е наполовина украинка.

 

Първите седем години тя живее със семейството си в родината, преди де пристигне е България, където вече е 19 години. Красавицата с тревога говори за войната в родината й, където са останали нейните баба и дядо. Съвсем близо до тях са първите бомбардировки от руснаците в 4,30 ч сутринта на 24 февруари. Там са атакували военното летище Миргород, на което са разположени стратегически военни самолети.

 

Всеки ден по няколко пъти тя разговаря със своите баба и дядо. „Баба ми плаче, че ги нападат, жесток стрес е за тях. Двамата са на близо 80 години. Крият се в мазето. Пригодили са си легла и всичко необходимо за живот под земите. Онази нощ легнали в къщата и сирените изсвирили в 23,30 ч да се скрият“, разказва тя.

 

Емилия е категорична, че Путин е терорист, който напада мирни жители. „Никой не го иска, не знам защо още е президент. Свободата на словото в Русия е равна на нула. На протест срещу войната хващат баба и дядо и ги пращат директно в затвора. Мои приятели не пишат нищо в социалните мрежи от страх да не ги арестуват“, сподели Иванова пред „България Днес“.

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени