Лорд Евгени Минчев: Криско облечен ала Коцето Сланинката, Азис, брат, да ти честитя ли? И още+ СНИМКИ

19 Март 2022, 17:00


Предлагаме ви новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

 

Криско облечен ала Коцето Сланинката?

 

Обожавам ентусиазма на Криско, особено когато иска да изглежда като депутат. Един негов колега вече върви по този път, но тук говорим за естетика. Звездата на младите опитва къде с цвят, къде с кройка да изпъкне над хип хоп множеството, но за жалост се натъква на мен. Да сложиш винена риза и бяла вратовръзка е риск, който дори покойният Коцето Сланинката не е допускал. Това е подписът на кръчмарските музиканти, пеещи в  механи и таверни. Ако Криско вече е минал оттам, моля да бъда простен. Виждам ли игла в края на вратовръзката... Виждам! Това пък е абитуриентски шик от средата на 80-те, казвам го със съпричастие, бивайки част от това поколение. Но, много по-добре е за изпълнителят ако това е игла, защото така, без очила, можеше да мине и за капка от зелева супа, заела необичайна форма. Сакото изглежда възтесничко, панталонът може би пада от несъразмерност, лявата ръка изглежда го повдига, поне на снимка да изглежда добре. Очевидно едната ръка не знае какво прави другата, затова дясната седи в нещо като юмрук, но аз знам, че не е насочен към мен. Вече е средата на март, но се чувства, като януари, като януари...

 

Ребека праща модни сигнали от Лондон

 

Не мога да дочакам всеки момент, в който владетелката на лондонското модно и висше общество ме изненадва. И днес Ребека Риофрио блести с премерена визия, в която макар и с щипка екставагантност, личи вродената класа. Кожената наметка е моят фаворит в тази визия. Допада ми уверения стоеж на дамата, погледът който гледа отвисоко, макар и да не е надменен. Харесвам когато Ребека носи тиара и макар тук да е изключение тя, балансът е перфектен. Косите се спускат „черни и блестящи“, както е в песента на Мустафа Чаушев. Погледът трепти в задоволство, лондонското слънце си е пробило път за да я приветства.

 

Дара облечена като водка с две ледчета?

 

Виждам заглавията- парче от летяща чиния, удари Дара в гърлото. Наистина зловещо усещане, но нямам друго, с което да илюстрирам видяното. Ако това около врата на певицата е бижу, моля за извинение, значи аз не разбирам. Ако е шрапнел, извиненията са ми двойни и бих посетил милата госпожица на свиждане. Сребристата рокля удвоява опасенията ми, че тук се разиграват междузвездни войни, победител в които са обувките- наистина красиви. Има ли белег на челото звездата или ми се привижда? Било люспа от фъстъци на лаптопа ми, казва гаджето, което ме пита дали госпожицата е издължена на фотошоп или си е височка. И аз се питам същото, наистина ми се чини бая височко момичето. Нещо под ефирната рокля се е сгърчило, може да е комбенизон или втора рокличка – вижте максималните температури са като  двойна водка с лед. Пиша и ми идват странни рими, свързани с името Дара. Като скара, отвара, цигара, шамара, бара.

 

Азис, брат, да ти честитя ли?

 

Доколкото разбирам- Азис получава модна награда, докато е облечен по този начин. Както се казва, можеш да излезнеш от Костинброд, но дали същият е излязал от теб..? Не съм експерт по крайградско- градската миграция, но все ми се чини, че една модна сцена заслужава повече старание. Гаджето ми вика- ама той явно на шега е отишъл или пък не уважава събитието. Преди да съм го замерил със скъпа краставица, гаджето си пусна Фики и започна да се държи като Преслава. Якето на Азис сякаш наистина показва отношението му към това събитие, което за жалост не зная кое е, но може момчето просто да е слязло от планината между два шопинга в супермаркета. Очевидно рефрена „само да те гепна, дънките щИ цепна“ се е отнасял за точно тази дънкова концепция, чиито завиден модел е певецът. По отношение цепването на дънките, то е така симетрично направено, че или красотата тук е симетрия, или певецът е „дран“ от добре обучен млад лъв. Гледам наградата, гледам Азис, гледам якето, гледам маратонките и си викам наум- „Да ти честитя ли“ ?

 

Бойко Кръстанов с перо в...  ревера

 

Тази снимка от годеж на Бойко Кръстанов ли е или той така си се харесва? Известното лице от екрана или е изпълнявал чужди нареждания, или вътрешни потребности са го довели до този избор? Много въпроси, между които има и перо в... ревера. Самото перо е самотно и ако веднага не пропише поезия, защо за Бога е там. Нямам отговор и за местонахождението на жилетката, когато модната постановка за тях днес е да се носят или самостоятелно /без сако/ или само в изключителен церемониален случай. Бойко изглежда на момче, което не би носил толкова тежка текстилна подредба по себе си, освен ако поводът на изисква това. Вижда се по лицето на господина, че волята му май не е била доброволна. Вратовръзката е като преварена сьомга, но поставена в този си контекст направо избива рибата. Ризата в цвят на санитария кърти мивки, цветът на костюма е подходящ също  за врата на общежитие.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени