Шеф Михалчев стана посланик в Япония

1085
04 Февруари 2021, 14:00


Колоритният готвач Петър Михалчев се сдоби с нова престижна титла - посланик на добра воля в Япония, узна HotArena.


Спецът от Мастършеф бе избран от посолството на Страната на изгряващото слънце у нас. "През месец януари 2021 г., с цел насърчаване популяризирането на японската кухня и хранителна култура по света, японското министерство на земеделието, горите и водното стопанство назначи за посланици на добра воля нови 36 чуждестранни професионалисти в областта на японското кулинарно изкуство. За първи път от България за такъв посланик бе избран шеф Петър Михалчев, собственик на японския ресторант „Мияби“ в гр. София.
 
 
До момента са назначени 145 посланици на добра воля от цял свят, като идеята е те да допринесат за по-широкото разпространение на японската кухня и хранителна култура в чужбина. Бихме искали да използваме случая и да изразим своята благодарност и дълбока признателност към шеф Михалчев за приноса му за задълбочаване на познаването и разбирането на японската кухня и хранителна култура в България и му пожелаваме успех в дейността му като посланик на добра воля.", обявиха от посолството. 


Татуираният готвач отдавна е увлечен по източната култура. Той многократно е посещавал японската държава като някои от пътуванията му са съпътствани от екстремни преживявания. Там той е преживял страховит тайфун и изригване на вулкан, пише Ретро. Съпругата му Ина също е специалист по японската кухня и негова дясна ръка в приготвяне на специалитетите в семейния им ресторант. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени