Синът на Стефан Данаилов профука наследството му

1841
22 Август 2020, 16:00 Владимир, извънбрачният син на кинолегендата Стефан Данаилов, който си отиде от този свят на 27 ноември, почти е профукал огромното наследство, което баща му остави. Въпреки че наследи над 350 000 лева в брой и в банкови сметки, младежа е успял да опука голяма част от сумата, научи „Уикенд”.

Голямото харчене започнало веднага след като Владимир взе акта си за наследник малко преди Коледа. Той е погасил заем на майка си за над 80 000 лева, а освен това платил за свои покупки в САЩ. Покрай пандемията от Ковид-19, която ни връхлетя в началото на март, Владко останал без никакви средства и всеки месец теглел сериозни суми. Купил си и много скъп мотор, което му било детска мечта. Пращал пари и на майка си Ирен Кривошиева, която също е без работа.
Владимир няма да присъства на панихидата за 9 месеца от смъртта на баща си. Единственият наследник на Ламбо от актрисата Ирен Кривошиева, е студент по медицина в САЩ и е започнал стаж по хирургия в Западна Вирджиния, където живее със съпругата си Виктория. „Тъй като съм начинаещ, засега ми дават да кълцам само циреи и кисти, но някой ден ще стана виртуоз на скалпела”, зарече се Владимир. Той бил поканен да присъства на панихидата на баща си на 27 август, но няма да може да пристигне заради ангажиментите си в Университета. Заради боледуването на Ламбо миналата година Владимир отложи част от изпитите си, които успя да вземе през януари. Той не искал отново да прекъсва обучението си.

Увлеченият по религията младок ще е първият медик и в двете фамилии – Данаилови и Кривошиеви. 34-годишният син на Ламбо изненадващо избра лекарската професия след като завърши икономика и дълго живя на ръба на мизерията. Вместо да се занимава с финанси, преди няколко години Владимир стана фитнес инструктор и едва свързваше двата края. Прехвърлилият 30-те син на Данаилов реши да смени попрището и стана студент по медицина. Владимир смени хипарската си визия и подстрига косите си. Като стажант получавал около 20 000 долара годишно. Той се надявал, когато се дипломира и стане хирург, доходите му десетократно да скочат. Синът на Ламбо обаче планирал да прави лекарска кариера не зад океана, а в родината си. „Ще се върна в Българияq защото ме тегли. А и жена ми Виктория много харесва страната. Не бих искал децата ми да са американчета, които не знаят български”, категоричен е Данаилов-младши.

След смъртта на баща си, като единствен негов законен наследник, Владимир наследи една четвърт от четиристайния дом на Ламбо и съпругата му Мария, както и всичките спестявания на баща си. Тъй като голяма част от парите, с които било закупено жилището, били от продажбата на наследствени имоти на Мария в Горнооряховския край, след смъртта на жена си Мастера прехвърлил три четвърти от дома си на доведения си син Росен Цанков.

Според последната данъчна декларация на Ламбо, в която е описал финансовите си постъпления, той е оставил на сина си средства в размер на 30 000 лв., 6000 евро, влог за 197 242 лв., друг за 67 000 евро и трети за 2142 долара – общо около 350 000 лева. Отделно бившият министър на културата имал вложения в инвестиционен фонд за 100 000 лв, които наследил Владимир. Освен финанси, кинолегендата завещал на биологичния си син множество произведения на изкуството – картини, икони и статуетки. След погребението на баща си на 2 декември Владимир отново се върна в родината си, но само, за да уреди формалностите около прехвърлянето на наследството си. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
dAA
преди месец
-1
Tozi tip e po-gnusen ot grivogazata mu spermoljasala majka. Otwrat!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Селест
преди месец
-1
Така е , едно поколение пести и трупа, следващото харчи с широки пръсти и не ще да бачка....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди месец
-2
Парите са му наследствени,както иска така ще си ги харчи.Не ги е откраднал,не е злоупотребил с евросредства,не са му от трафик на наркотици и хора.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Дидо
преди месец
-4
Да дадеш пари на този,все едно да ги сложиш пред вентилатор.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
А,
преди месец
-4
На теб ли искаше да ги даде Стефан Данаилов?


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени