Вдигат осигуровката на Галена, Преслава и Алисия, ще лапат по-голяма пенсия

01 Февруари 2022, 11:06


Чалга певиците ще се осигуряват на по-висока сума и ще внасят повече пари в бюджета. Това ще стане факт от 1 април, когато се очаква да започне да действа финансовата рамка на държавния бюджет за 2022 година.

В момента максималният осигурителен доход е 3000 лева, но е заложено той да бъде повишен на 3400 лева. Това автоматично води и до повишаване на парите за осигуровки, които се дължат.

Най-големите имена в родния попфолк изкарват значителни повече пари от участия. Според популярността им хонорарите за една изява започват от 1000 лева и достигат до 10 бона. Като калкулираме, че някои от топимената като Преслава, Галена и Алисия например имат по повече от 10 участия в дискотеки на месец, то те са много над максималния осигурителен праг.

Дългогодишна практика е големите музикални компании у нас да осигуряват подопечните си изпълнители на максимума - в сегашния случай е 3000 лева, така че да не ощетяват държавата, което говори за отлична финансова дисциплина.

Вдигането на максималния осигурителен праг до 3400 лв. означава, че хората с високи доходи ще плащат по 55 лева повече на месец за осигуровки към държавата. Което от своя страна води до по-добри условия при бъдещото им пенсиониране и така родните певици ще могат да се надяват, че ще получат високи пенсии, които да им осигурят спокойни старини.

Първи април ще донесе радост за чалга изпълнителките с малки деца, тъй като е заложено от тази дата детските градини в страната да станат безплатни. И няма да им се налага да вземат от изкараните хонорари, за да плащат такси за забавачки.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени