Братя Аргирови на съд за валутно престъпление

12 Април 2023, 07:01


„Да, навремето наистина имаха ми проблеми заради валута. Но това се случи, защото искахме да си купим качествени инструменти от Германия, понеже получихме дарение от наш близък. На влизане в България ни спряха на митницата и започна проверка за парите. Оказа се, че законът е такъв, че даже и да получиш дарение, трябва да имаш разрешение от Министерство на финансите, за да го похарчиш .“ Това каза за „България Днес“ Благовест Аргиров.

 

Той признава че срещу него и брат му било образувано дело за валутно престъпление по чл. 250. Не се знае до къде щяла да стигна цялата съдебна сага, ако огромната популярност на певците не си бе казала думата.

 

„Добре че имаше и разумни хора - председателят на комитета за култура Георги Йорданов ни помогна всичко да се прекрати. Обади се в прокуратурата и каза: „Тия момчета веселят цяла България, с всичките пари не са си купили апартаменти, а апаратура, която ние не можем да им осигурим“- И всичко завърши благополучно“,  спомня си единият от най-емблематичните братя  близнаци в България.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени