Дуетната половинка на Лилана призна за далаверите й

08 Юли 2020, 15:00


Приятелката и дуетна половинка на Лилана в миналото Ася Йочева е признала пред разследващите, че фирмата й няма възможност да създава софтуер, научи HotArena.


От нейното дружество, регистрирано в Англия, фирмите на Лилана и съдружникът й Мартин Димитров са купували различни софтуерни програми, които са финансирали от фонд "Иновации и конкурентноспособност". Според прокуратурата сделките за софтуера са фиктивни, а парите от субсидиите за Лилана са присвоени. Любимката на Васил Божков още е в ареста, а Мартин Димитров беше пуснат вкъщи, макар и под ключ. 


Обвиняема е и Ася Йочева, която е ползвана за собственик на задграничното дружество, от което уж бил закупуван иновативния софтуер. Ася е на свобода с гаранция, но ако продължи да съдейства на прокуратурата, може да свалят обвиненията й и да остане само свидетел. 


Схемата на младите момичета е контролирана от опитни адвокати, които са били във връзка с държавни чиновници, твърди запознат с разследването пред Галерия. Лилана била по-запозната с далаверата, а Ася била ползвана само за регистрацията на фирмата доставчик в Англия, както и да подписва документи. Обвиненията за Лилана са като член на престъпна група за злоупотреби с евросубсидии, попълване на неверни декларации и за заплахи към висши служители на Агенция "Пътна инфраструктура". 


Вече са започнали проверки на данъчните за доходите й. Очаква се включване и от  КПКОНПИ, която ще проверява дали парите, с които разполага, са изкарани с легална дейност. Проверка вече тече за Васил Божков, но заради големия обем документация и финансови потоци, които се анализират, тя ще се забави няколко месеца. 


Докато Божков е в Дубай, държанката му Лилана, жена му Елена Динева и най-вярната му секретарка Йоанна Чолакова продължават да са в килиите на следствения арест. 


Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Сова
Преди 1 година
-1
Темида тук не е с превръзка на двете очи. Съдът в България винаги е с едно ококорено око за нашите си хора. Никой от високото не е осъден,няма и да се случи. Не откривам топлата вода. Момичетата ще отговарят и заради чичко Божков. Той си е платил за да избяга,те ще си платят за безличния живот,който са имали. Безплатен обяд няма.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фигаро
Преди 1 година
-3
Да живее компетентният български съд, който ще вземе най-мъдрото и правилно решение на света! Жалко за момичетата, че са се забъркали в тази каша и че ще отнесат пишкира заради някой мастит чичко.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени