Христо Кидиков ЖЕСТОКО ОБИДЕН: Зачерквам министър Боилов с дебелия флумастер

648
12 Февруари 2021, 10:49


„Жестоко съм обиден! Тъжен ден е за мен. Научих, че творчеството ми не е оценено. Явно 50 години на сцена са малко."

 

Това разкри Христо Кидиков. Музикантът научава, че не е сред избраните, докато е на ски почивка в Пампорово. Любимият изпълнител не фигурира в списъците за специални пенсии, които държавата отпуска на лауреатите от „Златният Орфей". 65 творци ще получават между 350 и 500 лева всеки месец в следващите три години.

 

„По всички критерии би трябвало да съм заслужил. Имам над 17 участия на „Златният Орфей". Печелил съм и награда. Ала нищо“, ядосано заяви пред „България Днес“ още Кидиков. „Чувствам се отхвърлен. Жестоко пренебрегнат. И други мои колеги не са отличени. Йорданка Христова и тя не е там, ала Данчето има пожизнена пенсия отпреди години. А аз - нищо. Моята е проста пенсия. Едва стига 300 лева. И то отскоро."

 

Кидиков е бесен на министъра на културата Боил Банов. Музикантът има съмнения, че може да са го забравили и затова да не фигурира в списъка с 3-годишните допълнителни пенсии. „Ще го зачеркна с дебелия флумастер“, кани се певецът. В списъците има хора, които никога не са участвали на „Златният Орфей“. Но са дали нещо на страната ни, като ФСБ, които ще получат тази помощ. Нямам против. Нека взимат. Но явно аз нищо не съм дал на клета майка България. Боли ме", добави още певецът.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
!!!!
преди месец
0
Уважаеми. Къде е трудовата Ви книжка ? Всички имахме трудови книжки, в които се отразяваше стажа ни, заплатата, върху която сме се осигурявали. На основание на тези трудови книжки ни пенсионираха и определяха пенсията ни. Каквито данъци и осигуровки си плащал, справедливо се определяше и пенсията ни. Покажете си трудовата книжка.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени