Ицо Хазарта и Мариана Попова на нож заради помощите! Рапърът: Това е спасителен пояс за некадърници

2081
08 Март 2021, 12:00


Дупета и цици пречат на качествената музика, категорична е певицата Мариана Попова.

 

Изпълнителката скочи срещу Ицо Хазарта, след като рапърът оспори решението на властта да даде на близо 1000 музиканти по 4350 лв. помощи. В социалните мрежи хип-хоп звездата заяви, че идеята е несправедлива, тъй като компенсации трябва да бъдат отпускани срещу декларирани доходи, а не срещу скритите такива.

 

Ицо застава и против друго обещание, което получиха лично от премиера Бойко Борисов родните певци, а именно задължителна квота за излъчване на българска музика в медиите.

 

„Това винаги е бил спасителният пояс на всички некадърници", отсича Ицо. За въвеждане на такава квота се говори от години, а частните радиа често са обвинявани, че не дават поле за изява на млади и талантливи творци.

 

Съвсем по различен начин вижда ситуацията Мариана Попова. Известната певица, подобно на хиляди свои колеги, е без работа от месеци насам заради пандемията. „Как се добираш до сцената, за да работиш и да изкараш пари и после да си платиш данъка върху тях, когато пътя към суетата е задръстен от задници, цици и порно, което е с много силно присъствие и в твоите видеа?!", пита бясната Мариана в отговор на Хазарта.

 

Любо Киров също не закъсня с отговора си към Ицо: „Нямам нищо против да предоставя данъчната си декларация, ако решите, че ще изплатите поне 80% компенсации според данъците и осигуровките, които съм платил през последните една, две или три години, както казва Хазарта".

 

След отвореното писмо на Рут Колева до премиера Бойко Борисов правителството реши да подпомогне с по 5 минимални работни заплати и осигурителните вноски към тях всеки един от музикалните творци на свободна практика у нас като еднократна помощ в условията на пандемията. Това означава, че около 1000 музиканти ще получат 4350 лева (3250 лева плюс 100 лева осигуровки), като за целта са предвидени 4 267 000 лева.

 

В писмото до властта се казва, че музикантите на свободна практика у нас са сред най-ощетените от началото на пандемията и трябва да бъдат подпомогнати. Писмото е подписано от около стотина музикални творци, сред които Любо Киров, Владимир Ампов Графа, Иван Лечев, Камелия Тодорова, Антони Дончев, Борислав Бояджиев, Орлин Павлов, Мирослав Иванов, Михаил Йосифов, Христо Йоцов, Румен Бояджиев, Дичо Христов.

 

Присъстват имената и на Тони и Фики Стораро, което изненада мнозина, тъй като двамата са фолкзвезди. Скандали взривиха музикалните среди у нас след писмото. Парите, които ще получат родните музиканти, разделят гилдията на лагери и текат ожесточени спорове за и против мярката. Някои по-възрастни изпълнители се почувстваха засегнати от това, че в своето изявление Рут Колева споменава парите, които преди месец министерството на културата раздаде на победители в „Златният Орфей".

 

„Аз не съм стигнал пенсионна възраст и тези награди за „Златният Орфей" не са за пенсии, а за принос към БГ културата, скъпа моя Рут. Ти, Рутке, може да си мечтаеш за такъв фестивал. Та, Рут, моля те, замлъкни и си затвори плювалника, ако обичаш, защото се вижда, че нищо не ти е ясно", избухна Деян Неделчев Икебаната.

 

За да успокоят страстите, подписалите писмото с искания за компенсации се наложи да разяснят някои подробности. Най-важната между тях е, че не всеки, който е подписан като подкрепящ идеята, ще получи възнаграждение. Такова например няма да иска Влади Ампов Графа, който обаче застава зад идеята на колегите си. Фолкзвездите Тони и Фики Стораро също не претендират за получаване на помощи, но подкрепят засегнатите колеги, пише „България Днес“.

 

Друга важна подробност е, че музикантите на свободна практика нямат защита от безработица, но не са освободени от плащане на данъци върху доходите си. Ето защо една от задачите на властимащите сега е да се преструктурира програмата „Запази ме", за да включва и самонаетите лица.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Me
преди 2 месеца
0
Хора, осъзнавате ли, че примерно Филевата взима за едночасово участие около 6 бона - сума, за която повечето хора работят месеци. И искат помощи???? Не стига, че песните са им отврат на повечето и само парадират с екскурзии, а искат помощи :DDD Хора, осъзнавате ли тези така наречени “звезди” какъв смях са и въздух под налягане! Срам! Срам!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди 2 месеца
0
Орлин Павлов и във филми и реклами се снима,Рут има пари да обикаля света,за чалгарите да не говорим.Укриват данъци,живеят на широко,после с просешка паничка при Бойко за едни пари от данъкоплатеца. Безсрамници,както някой преди мен писа пенсионери живеят с 300 лв/не броим реститутките и "заслужилите"соц.певци/а на млади,здрави хора да се просят от данъкоплатеца-СРАМ.
hehe
преди 2 месеца
0
то пък щото, ако не е памндемията хората се избиват за билети за участията на попова! говори глупости, които са прекалени дори за нея.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Росен
преди 2 месеца
0
Колко хора живеят с 300лв.пенсия?До сега лапаха хилядарките за едно участие и си бяха добре.Какви са повечето-недакърници?Сега сълзи ронят.Ами милиони имате.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
molq...
преди 2 месеца
-21
Не ме занимавайте с тоя отвратителен "хазарт"!, от който нищо стойностно не може да се научи!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Илко
преди 2 месеца
0
Ууу колко злобно гледа тази къдравела.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди 2 месеца
0
Като не могат да преживяват от музика да се преквалифицират както много други хора.А не всеки шесторазряден "талант" да срича нещо си наречено песен/парче/.Писна ми от такива "творци".
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди 2 месеца
-1
Едно давещо се правителство решава от данъците на десетки хиляди българи,които формират бюджета,да отнемат предизборно пари и да ги раздадът на псевдо певачки и певачи!!! Те пък ще се избият да доказват кой колко е кадърен или бездарен!! Точно ние ,които ги храндутим в бездарието им нямаме право на глас!! Това не е демокрация,а отчаян скок на "умрял смок"/визирам правителството/!!! За какъв "Орфей",за какви "таланти"говорим?? Икебаната,М.Попова някое друго изкопаемо от гробището на халтурата!!! Толкова бедни,болни,окаяни,нещастници има по тази земя!! Защо не подпомогнете тях?? Или така и така ги чакате да умират,я гласуват,я не!! Спасение не дебне от всеки ъгъл!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени