Илиана Раева в много емоционална изповед за Цвети: Беше страшен шок, всички плачехме и рухнахме!

09 Юли 2016, 10:18


Илиана Раева разкри, че периодът след опита за самоубийство на Цвети Стоянова е най-голямото изпитание в живота й, научи HotArena.


След 14 юни, денят в който красивата ни гимнастичка Цвети Стоянова полетя от шестия етаж на блок в Надежда, Илиана Раева е най-коментираната и хулена личност у нас. Към шефката на гимнастичките не един и два пъти бяха отправяни преки обвинения, че косвено именно тя е тикнала Цветелина към ръба на прозореца. Съпругата на Наско Сираков не спря да се защитава яростно, отричайки всички твърдения по неин адрес.


Илиана нарича случилото се със Стоянова "ураган, който донесе много голям шок - на всички момичета,на много хора". Тежко изпитание за всички, но най-вече за Цвети. Появиха се мнения на специалисти, че дългогодишните тренировки и дори научаването как да пада правилно са от основно значение за това, че състоянието на гимнастичката бързо се подобрява, а до фатален изход, за щастие, не се стигна. Раева е категорична, че всичко е Божа работа.


Тя разкрива, че когато са пристигнали в Израел и е научила за инцидента с Цвети, както и че се е разминала с най-лошото, у нея се е проявило шестото чувство, тя е била убедена, че ще се оправи. "Беше страшен шок, всички плачехме и рухнахме", не крие Раева. 


"Беше много страшно. Аз трябваше да спра със сълзите. Плаках неукротимо в автобуса, когато разбрах за инцидента, но след това пред момичетата аз повече не се разплаках. Вярвах, че Цвети ще се оправи. А там - виждах само съдбите на петте момичета в Израел", споделя тя.


"Петте са героини. Там станаха като юмрук. Изливащото се върху нас все едно ги капсулира... Този отбор стана скала. Имах чувството, че всичкото зло, стигащо до тях, се трошеше и падаше", не крие възхищението си от тях Илияна и допълва, че гневът от лъжите по техен адрес ги е поддържал живи и ги в мотивирал.


"Самата Ина помоли да съм плътно до нея, защото тя буквално рухна. В един момент пред очите ми бяха животите на петте момичета пред мен, виждах мечтата им, която са преследвали толкова години. И не можех да позволя те да бъдат съсипани... Те не заслужават да не завършат своя спортен път и да се остави страшен белег за предстоящата част от житейския им път", категорична е Илиана.


Раева казва, че цялата отговорност по съхраняването на отбора и по помощта на момичетата да завършат мечтата си е била на нейните плещи. "Няма друг отбор в историята на хубожествената гимнастика с толкова спечелени титли и отличия. Липсва им само олимпийски медал. Не можех да си представя, че мечтата им ще се срути, а това може да доведе и до сривове в живота им", добавя Раева.


"Имам чувството, че Бог ни хвана и ни носеше. С днешна дата съм сигурна, че това беше правилният път. Не можеше още пет съдби да отидат на вятъра", споделя Илиана относно участието им на състезанието в Израел, докато Цвети се бореше за живота си, пише "24 часа".


"И този отбор се справяше с тази отвратителна житейска ситуация, то той може да се справи с всичко, заслужава всичко!", горда е тя с духа на момичетата.


Раева обаче държи да подчертае, че заслугата на успеха тогава не е била нейна, а на всички момичета и най-вече на Господ. "Някои хора дори не осъзнават какво причиниха на този отбор. Но ние не трябва да се предаваме пред тях", категоричка е шефката на федерацията.


Сега на Златните ни момичета им предстоят две състезания - в Казан и в Баку. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Бачо Хуейро
преди 6 години
-1
Скрий се, Раева! Никой не ти вярва!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Детелина
преди 6 години
-1
Толкова идиотска демагогия струпана на едно място не съм виждала. Утре можем да прочетем в някой вестник или сайт,че Цвети трети ден вече усилено тренира и че всичко е ОК.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени