Любо Нейков готов да помага на бежанци от Украйна, Ибряма, Петринел Гочев и Гергана Змийчарова отварят къщите си

01 Март 2022, 13:05


Ибряма, Петринел Гочев и Гергана Змийчарова отварят къщите си, Явор Гърдев с дарение

"Едва ли някой би отказал помощ на бедстващи хора, които бягат от Украйна. С цялото си сърце искам да спре тази война, която ще се отрази зле на всички участници. Готов съм да помагам и аз с каквото трябва." Това споделя големият актьор Любо Нейков, който вчера заедно с колегите си участва в пърформънс с разпънат транспарант "Не на войната!" след края на постановката "Всички освен мен", в която участва.

 

Актьорът не е безразличен към страдащите

Актьорът не е безразличен към страдащите

 

"Екипът ни излезе с този призив, защото и ние сме съпричастни към болката, която изпитват всички в този момент", каза и Александра Сърчаджиева, която също участва в спектакъла. Режисьорката на постановката Лили Абаджиева също уточни, че е готова всячески да се отзове на призиви на бежанци и да помогне с каквото може.

 


Лили Абаджиева

 Лили Абаджиева

 

"Виждала съм колеги в Берлин да подпомагат пострадалите от войната в Ирак. Това, което съм правила, е да подпомагам ателие "Прегърни ме", което работи с деца в неравностойно положение. След няколко представления на "Парижката Света Богородица" се обръщахме към публиката с молба за дарение за тях. Те се отзоваваха. Не е късно и всички актьори да се обединим като активност с предложения какво можем да направим за пострадалите хора от военния конфликт в Украйна. Трябват ни реални действия", каза Лили Абаджиева, която уточни: "Не си представям, че можем да стигнем до манифести, петиции и протестни акции, по-важни са ефективните ни действия", казва режисьорката.

Колегите на Абаджиева от гилдията също се включиха да помагат кой с каквото може.

 

И режисьорът Петринел Гочев се включва в акцията

 режисьорът Петринел Гочев се включва в акцията

 

"Днес с Петринел Гочев взехме решение да отворим дома си и приготвих стая за майка с две дечица със самостоятелен етаж от къща в София. Огромна е вълната на помощ и подкрепа в цялата страна. Вчера мъжът ми говори четири пъти с плачеща своя позната по телефона, опитваща се да спаси сина си, оставила мъжа си на фронта. Той си пише с колеги от град Николаев, които са в бомбоубежища. Току-що говорих с украинско момче, което очевидно не е спало в последните нощи, за да координира доброволците и помощите", написа актрисата от трупата на Народния театър Гергана Змийчарова в инстаграма си.

 

Ибряма не разполага с много средства, но има голямо сърце

Ибряма не разполага с много средства, но има голямо сърце

 

"Ама, разбира се, че хората са добре дошли. Ние тук сме доста, но с отворени сърца. Готови сме да помогнем и да разделим хляба си с тези измъчени хора."

Това каза от своя страна и световноизвестният музикант Иво Папазов-Ибряма. Гениалният кларинетист едва измъкна семейството си от коронавируса, като и съпругата му Мария, и синовете му се заразиха и го прекараха трудно, но е готов винаги да се отзове на всеки нуждаещ се.

 

Явор Гърдев

Явор Гърдев

 

"Нямам пари за честване на юбилея, който навърших, но за хляб, сол и топлина винаги ще се намери. Най-важно е да сме хора със сърца", смята Ибряма.

Вариант за помощ на отчаяните и нуждаещите се намери и режисьорът Явор Гърдев. 50-годишният ученик на Иван Добчев направи дарение за бежанците и пусна в нета призив, за всеки, който иска да помогне на хората в беда.

 


Маринела Арабаджиева също е готова да се отзове

 Маринела Арабаджиева също е готова да се отзове

 

"Едни изпращат помощи по БЧК, други пари, трети хранителни стоки от първа необходимост, четвърти предлагат домовете си. Аз също в Лондон отварям дома си за всички нуждаещи се. Моята сестра живее в Санкт Петербург, с четири деца е и също помага на пострадалите." Това сподели сексоложката и психолог Наталия Кобилкина, която е родена в Русия, но живее в Лондон.

Друга популярна личност, която е съпричастна към неволите на хората от Украйна, е бизнес дамата Маринела Арабаджиева.

 

Гергана Змийчарова

Гергана Змийчарова

 

"Да, готова съм да помагам, готова съм и да приема бежанци", каза само пред "България Днес" хотелиерката, която не е безразлична към съдбата на страдащите и често прави

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
задави се
преди 11 месеца
-1
Любо засрами се заради рекламите за бързи кредити - дано някога да вземеш заеми от тях да си затъпчеш гърлото дано
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени