Шеф Манчев стана за смях! Ресторантът му отнесе глоба, а дава акъл на другите (Подробности)

5976
22 Юли 2015, 17:00


Тв кулинарят Иван Манчев стана за смях, след като заведението му бе сериозно санкционирано, узна HotArena.

 

Докато дава акъл на другите заведения в риалити шоуто „Кошмари в кухнята“, се оказа, че не стопанисва добре собствения си ресторант.

 

След проверка на Столичната община комисията установила, че ресторантът му „Кактус“ е задръстил с масите си централната улица „Солунска“.

 

Пред заведението му до преди броени дни бяха разположени няколко реда с места за сядане, които пречеха на минувачи да преминават, и затова се налагаше да заобикалят клиентите на шеф Манчев.

 

„Тази наглост от негова страна я търпим от години и най-накрая се намери някой, който да свие сармите на този самозабравил се господин! Заради бизнеса му бяхме принудени да вървим измежду колите, които минават по улицата. Тротоарът бе окупиран от ресторанта му напълно незаконно“, възмущаваха се софиянци.

 

Години наред те заливали Столичната община със сигнали, но мерки не се взимали. Едва миналата седмица проверка установила нередността и от общината го заставили да заеме само най-лявата част на тротоара, като освободи останалата част за пешеходците.

 

Жители на централната столична улица не пропуснаха да изтъкнат факта, че маститият Иван Манчев се заемал да бистри проблемите в чуждите ресторанти, а всъщност не е прогледнал своята наглост, че пречи на нормалното преминаване по ул. „Солунска“, която така или иначе е натоварена не само от трафика на коли, но и от минувачите.

 

Запознати издават, че за незаконното си окупиране на улицата пред ресторанта кулинарният спец е отнесъл сериозна глоба. Той се е опитал да я обжалва, но едва ли ще му се размине.

 

„Ще си плати като поп. Без това не е за жалене. Има колко бизнеса и отделно лапа тлъсти хонорари като лице на предаванията на Нова телевизия“, потриват ръце хора от ресторантьорските среди.

 

Проверка на „Всеки ден“ установи, че откакто са му друснали глобата, „Кактус“ е със значително по-малко маси, изложени пред заведението. Импровизираната тераска предлага едва пет софри за клиентите си. До неотдавна навън бяха изкарани 12 маси.

Клиенти пък протестират срещу качеството на храната в „Кактус“.

 

Въпреки че дава акъл по телевизията на останалите ресторантьори как да си гледат бизнеса, в неговото собствено заведение нещата хич не били в ред. Използвали се поостарели продукти, готвело се доста мазно, а пък и цените напоследък били вдигнати, откакто шеф Манчев стана национална знаменитост. Хитрият готвач обаче имал договор с няколко големи хотела, които изпращали чужденци в заведението, на които не им правели впечатление надутите цени. 

 


Снимка: "Всеки ден"
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Това е поръчкова статия !!!
преди 5 години
-1
Първо като пишете си проверявайте инфото .....това се нарича журналистическа работа да провериш преди да пишеш .Това вашето е по-скоро махленско обсъждане . Първо винаги е можело да се минава по Солунска и никога н9кой не се е оплаквал ...то няма за какво ....масите са си маси и целия тротоар си е свободен за минаване! Второ готвят много хубаво и вкусно не пестят продукти ...пише 300 грама ,носят ти 300 грама....пише със скариди и вътре има доста скариди ,а не като на мн други места 1 скаридка ! Другото някой бил казал,че има глоба....ами то всеки може да си казва каквото иска я покажете глобата,дайте доказателство ....вие си пишете колкото да си раздвижите пръстите.На мен пък този ресторант ми харесва ,много е вкусно ,сервитьорите са само мъже и то много симпатични и хубави момчета отнасят се възпитано и без излишна претенция.И въобще не е много скъпо ! Но тази статия ако я прочете човек,който не е посещавал ресторанта може и да ви повярва и автоматично вече да изключва този ресторант..
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
123
преди 5 години
0
Някой ви плаща, за да пишете подобни тъпотии или просто такова ви е нивото?... Смешници.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
---
преди 5 години
0
Ха-ха, явно в тоя сайт има някой много комплексиран, жалък и злобен човечец, на когото шеф Манчев нещо му е бръкнал в... където не трябва. Ама неадекватно злобните нелепици предизвикват обратна реакция - подигравателен присмех към автора. Авторе, авторе, много още има да рипаш, докато стигнеш някой от нивото на Манчев...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени