След като отровиха кучето й: Разбиха къщата на икономката на Лили

17 Август 2022, 10:18


Крадци са разбили преди няколко дни къщата на бившата икономка на Лили Иванова - Мария, научи HotArena. 70-годишната жена, която е запазила изключително топли отношения с естрадната легенда, обитава имот, наследство от покойния й съпруг, в софийското село Яна.

Ексдомашната помощница на примата веднага се оплакала на кварталния, но злосторниците още не са заловени. Мария предполага, че са банда местни тийнейджъри, които тормозят и други възрастни хора от селото.

"Нищо не мога да направя, страх ме е, хвърлят камъни, счупили са прозорците... Една съседка ги е видяла. Сега търся ключар, който да ми оправи бравите на вратите, защото са ги повредили. Така могат спокойно да влязат и да отнесат всичко", сподели опасенията си пред вестника Мария.

Лили Иванова не останала безучастна пред произшествието и веднага предложила помощ на своята бивша икономка, с която се среща често и я кани на гости дори на най-големите семейни празници.

Преди месец, както "България Днес" вече писа, отровиха и Джеки, кучето, което пазеше двора и къщата на Мария. Тя се поболя от мъка, като певицата тогава също й протегна ръка за помощ и я утешаваше в скръбта й.

"Една сутрин се събуждам от плача на Джеки. Въртеше се на веригата, но докато разбрах какво става, кучето повърна, легна и повече не мръдна", разказа за вестника ексдомашната помощница на изпълнителката на "Ветрове". После разбрала, че злосторниците му подхвърлили храна, в която били поставени карфици, и животното издъхнало в страшни мъки.

Мария предполага, че Джеки е бил отровен умишлено, за да може апашите да атакуват безпроблемно имота.

Тя довери още, че скоро ще остане сама в къщата, защото нейните близки също били налегнати от грижи. Дъщеря й наскоро е претърпяла операция, а наемателят на апартамента й в София използвал отсъствието й от София и й задлъжнял с няколко месеца. В живота на ексикономката обаче има и радостни мигове - когато я оставят да се грижи за правнучката, кръстена на нея.

Мария попада в образцовия дом на поп звездата преди десетина години по лична препоръка на сестра й Магда. Двете били колежки в Дома за ветерани на изкуството и културата в столичния квартал "Захарна фабрика". Лили останала толкова доволна от домакинските умения, предаността и работливостта на Мария, че я препоръчала и на Тончо Русев. Легендата на родната естрада дълго увещавала Мария да остане при нея, но след като овдовяла, семейните обстоятелства принудили домашната й помощница да се засели в Яна.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени