Хакери атакуват фолк-певица

26 Февруари 2022, 13:03


 Хакери атакуваха фолк певицата Силвия. За това се ожали самата тя пред „България Днес“. 

 

Писаха ми във Фейсбук от профила на моя много добра приятелка, която вярвам безрезервно. Текстът беше следният: “Спешно трябва да пратя на майка ми едни важни документи, не мога да си вляза в пощата, мога ли да ползвам твоята за една минута работа“. Аз й написах имейла си и предложих да напиша паролата си в телеграм, защото там е по-сигурно при което получих отговор: „Пиши тук и после изтрий и двете“.

 

Постъпих много глупаво но и за миг не се усъмних, че не ми пише приятелката ми, защото тя е много зает човек и покрай нея, както и при мен, винаги има някакъв екшън“,  разказва Силвия.

 

В един момент певицата решава да се обади на приятелката си и разбира, че нейният профил във фейсбук е хакнат.

 

„Много се стреснах. Мисля, че са влизали в пощата ми, но успях  да съхраня профила си.  Предполагам, че са аматьори, щом са имали нужда от паролата ми. Реагирах първосигнално, а не трябваше. Това беше огромна грешка“, споделя Силвия. Изпълнителката призовава хората да не предоставят лични данни в социалните мрежи и да се обадят на хората, от чиито профили им пишат, за да проверят дали не са станали жертва на измама.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени