Певецът Иван Радуловски: Имах мечта, да снимам с Лорина Камбурова

18 Декември 2021, 11:00


В "Екс Фактор" накарах баща ми да плаче на всеки концерт и да се гордее с мен

КОЙ Е ТОЙ:

Иван Радуловски е на 33 години и е роден в Русе. От ранна детска възраст свири на пиано, пее в училищния хор и участва в няколко училищни пиеси. Възпитаник е на театралната школа по актьорско майсторство в града. След гимназията учи маркетинг, като по време на следването си заминава за САЩ, където усъвършенства певческите си умения. През 2014 г. е финалист в "Екс Фактор", където завладява журито и публиката с уникалния си талант.

- Каква година изпращате, Иван?

- Смело мога да кажа, че сравнявам тази година с линията на живота, която се движи нагоре-надолу, тъй като преживях много спадове и възходи. В професионален план 2021 беше ударна, защото освен с музика се занимавам и с реклама. С моята агенция спечелихме два рекламни конкурса, както и фестивала ФАРА за най-атрактивна реклама. В музикален план издадох новото си парче, имах и няколко участия по сватби. Най-голямата емоция, която изпитах, беше, че изпълних дългогодишната си мечта, а именно да се гмуркам. Много ми хареса този нов свят, който открих под водата. Точно тези мигове според мен са двигателят за един творец.

- Завърнахте се с нов музикален хит "Не мога да спра". Каква е причината, вдъхнови ли ви някой?

- Аз не съм спирал да пиша текстове на песни, правя го постоянно. Просто бях решил известно време да си взема почивка, тъй като се продуцирам сам и това отнема малко по-дълго време. Имах нужда да презаредя, за да вложа повече енергия след това.

- След дълъг период без никакви нови парчета очаквахте ли то да добие популярност?

- Гледам да се пазя от очаквания и да правя това, което ми харесва. Определено не очаквах да се хареса толкова на хората и съм истински щастлив от факта, че трудът ми се оценява.

- Станахте известен на широката аудитория след участието си в "Екс Фактор" през 2013 година. Какво е най-важното, което научихте от този формат?

- Истината е, че няколко години преди "Екс Фактор" се бях явил на музикалния формат "Мюзик Айдъл", но там не ми се получиха нещата. Може би защото бях прекалено млад и притеснителен. Важното е, че точно там разбрах, че не трябва да имам лъжливи очаквания, както и че имам още какво да уча. Така след малко школовка и участване в различни мероприятия в Русе събрах необходимия житейски опит и си дадох сметка какво искам да дам и какво мога да взема от един такъв формат. Решен да покажа на родителите си, че има смисъл в моята мечта, се записах за "Екс Фактор". Най-голямата ми победа там беше, че накарах баща ми да плаче на всеки концерт и да се гордее с мен!

- Ваш ментор във формата беше Станислава Армутлиева-Саня. Поддържате ли връзка и има ли съвет, който ви е дала и помните до днес?

- Чуваме се рядко, но тази година се срещнахме на фестивала ФАРА. През цялото време ме надъхваше да не спирам да творя. Тогава и се консултирах с нея за новата ми песен, дали сега е подходящото време да я пусна. Тя беше човекът, който ме нахъса, че сега е точният момент. А най-важният съвет, който даваше на всички по време на "Екс Фактор", беше да си останем хора, макар и славата, която ще придобием.

- На колко години дебютирахте пред публика и с коя песен?

- Бях в първи клас, когато излязох за пръв път на сцена. Беше на тържеството на буквите и изпях една народна песен. Най-сладкото беше, че толкова се притеснявах да не се изложа, а накрая се оказа, че хората много ме харесаха. Тогава и превъзмогнах страха си.

- Не е тайна и любовта ви към киното. Ако се наложи да избирате между актьорската професия и музикалната кариера, на какво ще се спрете?

- Това е много труден въпрос. След "Екс Фактор" завърших и актьорско майсторство при Михаил Билалов. От него успях да науча много неща. Ако един ден ме поканят да се снимам в сериал, може би бих спрял за малко с музиката, защото най-вероятно няма да имам достатъчно време, но тя винаги ще остане в сърцето ми! Фен съм на Александър Сано и бих се радвал един ден да имам възможността да си партнирам с него в някой сериал. Една от мечтите ми беше да снимам и филм с покойната Лорина Камбурова, която за съжаление загубихме. С нея си партнирахме в сериала "Връзки" и отделно заедно с нея снимахме първия ми музикален клип на песента "Двойна доза". Тя беше много добър човек и невероятен талант!

 

Лорина Камбурова

Лорина Камбурова

 

- Както знаете, Ицо Хазарта влезе в парламента. Познавате ли се и бихте ли тръгнали по неговите стъпки?

- Не го познавам лично, но не вярвам, че самият той е предполагал, че един ден ще влезе в политиката. Според мен е направил своя избор, защото може би му е писнало да гледа отстрани и е решил да направи някаква промяна. Лично аз гледам да се въздържам от всякакви политически страсти, но не искам и да се заричам, че няма да го направя, защото не се знае как ще се завърти животът.

- Последните 2 години са трудни за всички, но като че ли хората на изкуството са сред най-пострадалите. На вас отрази ли ви се пандемията от COVID-19 по някакъв начин?

- Пандемията ми се отрази отрезвяващо. Погледнах живота си от по-различна гледна точка и си дадох сметка, че не трябва да губя нито ден повече, защото имам какво да постигна. Дори миналата година преди рождения ми ден попаднах на една стихосбирка на Никола Вапцаров "Моторни песни" и се замислих, че всички познаваме творчеството на този гениален поет, но всъщност може това да са били наистина песни, които никой не знае как биха звучали. Това ме мотивира още повече да продължавам да творя. Времето е прекалено ценно и не трябва да губим и миг от него!

- Подготвяте ли ново парче, ако да, бихте ли ни подшушнали нещо за него?

- Подготвил съм цели 8 парчета. Това, което мога да споделя, е, че голяма част от тях са любовни балади, които ще са по-лирични и по-мелодични.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени