След 5-годишно дело за клевета: Щерката на Николай Хайтов осъди Терзийски за 1 лв.

31 Януари 2022, 15:00


Дъщерята на Николай Хайтов - Елена, осъди писателя Калин Терзийски за 1 лв., Делото за клевета се точи цели 5 г., но наскоро е завършило с присъда. През 2016 г. в тв предаване Терзийски определя Хайтов и Радичков като слуги на Тодор Живков. И тримата наследници на автора на „Диви разкази“ започват съдебна битка, но само дъщерята от първия му брак я завършва.

 

„Приемам мнението на хората, които не са съгласни с тези на Хайтов за гроба на Левски. Не мога обаче да приема тези, които го отричат като писател и казват, че бил блюдолизец, подмазвал се на Тодор Живков подобно поведение просто не е в натюрела на Хайтов. Напротив, той винаги е бил на страната на своята правда, която е защитавал със зъби и нокти. И аз заемам неговата позиция, тръгвам да го защитавам - това е мои дълг“, споделя пред „Марица“ Елена Хайтова.

 

Тя разкрива, че братята й се отказали да продължат делото, след като Терзийски обжалва присъдата и беше оправдан. „Но аз не отстъпих исках да знам, че сме водили битка докрай за името на баща ни, не можех да допусна да бъде обвинен несправедливо“, добавя авторката на биографията на Валя Балканска. Хайтова е водила много битки в живота си и признава, че тази срещу колегата й е една от най-тежките, защото се е проточила цяла петилетка. Въпросът не е бил за пари, защото е осъден за 1 лев, а важното било да е произнесена присъда, че е виновен, пише „Телеграф“.

 

„Материалното въобще никога не ме е интересувало. Баща ми не напразно казваше: следващият век, ХХI, ще бъде не на човещината, а на парата. И точно така е. Но аз не приемам това и като че ли не съм в своя век. Баща ми остави в завет воденето на битки, така че те са и мой патент, държат ме във форма. Но водя битките така, както баща ми харесваше - заставаш открито, спориш, доказваш правотата си. Но ударите в гръб ме ядосват. Страшни са вълните, които идват отзад, срещу тези отпред си брониран, готов да ги посрещнеш“, добавя Елена Хайтова, която на 9 януари отпразнува 75-годишния си юбилей.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
SUSAN BENSON
преди 10 месеца
0
Здравейте, ако имате нужда от надеждна и надеждна компания, за да получите заем за финансиране на вашия проект, бизнес, заем за закупуване на къща или кола, не търсете повече от Sunshine Financial Group Inc. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, както обезпечени, така и необезпечени заеми, дългосрочни и краткосрочни заеми и много други за субсидиран лихвен процент от 3% годишно. За повече информация, пишете ни по имейл: ([email protected]) или ми пишете директно на WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага Ние сме компания за цялостно финансово обслужване и се ангажираме да ви помогнем да изпълните всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени