Укрива ли доходи Радина Кърджилова? Актриса върти здрав алъш-вериш с гердани от мъниста

2340
14 Юни 2020, 15:01


Радина Кърджилова стана истински хит сред ценителите на ръчно изработените бижута заради герданчетата си от мъниста, които започна да продава още в началото на коронокризата. Завистници обаче шушукат, че май не смята да плаща данъци за нито едно от бижутата, на които е успяла да намери купувач.

Според източници на „Уикенд”, Радина оставя поне по 200 лева в магазина за мъниста, всеки път, когато го посещава. Това е малко, но много добре заредено магазинче за хоби материали, което се намира в центъра на София, близо до Централни хали. Там актрисата ходела поне по три пъти седмично, за да зарежда със суровини за своята манифактура, в която упорито се твърди, че е включила и мъжа си Деян Донков. Понеже и двамата останаха без работа при затварянето на театрите, им се наложи да разчитат единствено на официалните си актьорски заплати от Народния театър. Но те са троха в морето на разходите им, твърдят запознати.

В този критичен момент герданчетата, които отдавна били хоби на Радина, се оказали единственият им източник на допълнителни средства. В началото двамата с Деян решили да ги предложат почти на шега в профила на актрисата в Инстаграм. Но поръчките буквално завалели. Огромен брой българки изявили желание да имат бижу, за което после да се хвалят, че е низано лично от Радина Кърджилова. По наблюдения на „Уикенд” в момента актрисата предлага поне по 5-6 нови модела на ден, а често – и повече. Всички те се харчат като топъл хляб и понеже са с естествени камъчета, купени от вече споменатия хоби магазин, цените им са от 30-40 лева нагоре, твърдят запознати. Прости изчисления показват, че Радина и Деян си докарват от бижута по около 200 лева на ден, което за месец прави доста добра сума, особено на фона на кризата в театралните среди.

Всичко това е чудесно, защото дава възможност на двамата творци да закърпят успешно своя семеен бюджет. Но дали плащат данъци за припечеленото? Проверка на „Уикенд” в Търговския регистър показа, че майсторката на герданите няма регистрирана фирма на свое име, така че тя със сигурност по закон няма право да осъществява търговска дейност, освен като продавачка на заплата в някой магазин. Възможно е обаче да продава бижутата от името на своята половинка – Деян. Той е регистрирал фирма преди около 6 години. Основната й дейност е свързана с участие в театрални и филмови проекти, но също така може да развива и търговска дейност.

Радина обаче упорито избягва да споменава публично цените на своите бижута. Всички, които изявяват интерес към тях в коментари в профила й в Инстаграм, тя приканва да й пишат лично съобщение. Цените и начина на доставка на своите произведения съобщава единствено в лична кореспонденция. Очевидната причина е, че не иска тази информация да става публично достояние. Всеки би се запитал защо Кърджилова би пазила всичко това в тайна, ако бизнесът й беше законен и не се криеше от властите, които биха я заставили да плаща данъци. Логичният извод е, че тя и мъжът й най-вероятно укриват дължимите данъци.


 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
:)
преди 7 месеца
0
Залетял се е някой за тези смешни дрънкулки.Навсякъде прелива от такива,а и всяка по-сръчна жена ще си направи сама и по-хубави защото материал за тях изобилства поне в София е така.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Лили
преди 7 месеца
-1
Силно се съмнявам да плаща някакви данъци на новия й "бизнес",защото предвид дизайна на герданчетата и гривничките й тип сергия на морето,едва ли е толкова доходоносен
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Недейте с лошо де
преди 7 месеца
-3
Виждате ги, че нямат възможности и сега само това им трябва да им цъфнат данъчни .... Нищо не са направили, че така да ги изтипосат.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Aааа,
преди 7 месеца
0
Как така нищо ? Направили са ! Проявили са инициатива и са се захванали да изработят едни пари във време, в което нямат други доходи. Това малка причина ли е за завист ? Само - малко повече коректност в сметките на тези, които гледат в канчето им : Три пъти в седмицата Радина оставя в магазинчето по 200 лв. за "материали" плюс часовете труд за изработването на "герданчетата", а може би прибира "всеки ден" по 200 . .. Така се получава, да. Но за Джулката Гани, никой не се сеща да пита от какви "герданчета" припечелва и дали плаща данък....
Кали
преди 7 месеца
-6
И кой купува тези боклуци. На снимката пак прилича на умрял кон
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Педро
преди 7 месеца
-8
Ами нека НАП да и направят една проверка и да изложат резултатите тук.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени